Politie pakt verdachten voor geraffineerde diefstal bij bejaarde man

dinsdag 2 juni 2015

Doorwerth - De politie heeft op dinsdag 2 juni drie verdachten aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij een diefstal in Doorwerth. Een 90-jarige inwoner van het dorp werd op 28 april op geraffineerde wijze bestolen.

De man wandelde over straat toen hij geduwd werd. Door de duwviel de man op de grond. Kort daarna kwamen er twee mannen en vrouw op hem afdie hulp aanboden. De man voelde dat de vrouw rond zijn hals voelde, en zei dathij het niet prettig vond.

Toen de man even later richting huis liep werd hij opnieuwbenaderd door het stel. Ze vertelden dat ze de politie hadden gebeld en vroegenof ze naar de wc mochten. Het slachtoffer gaf toestemming, en het trio bleefeven bij de man. Even later vertrokken ze zonder dat de politie was verschenen.

Enkele dagen later merkte de man pas dat zijn portemonnee uithuis was verdwenen. Langzaam werd hem duidelijk dat de mensen die hem ?geholpen?hadden hem ook geduwd hadden. De politie heeft daarna onderzoek gedaan. Zo zijner kort na het voorval meerdere getuigen gehoord. Dankzij het onderzoek kwam ereen duidelijk signalement naar voren. De verdachten werden herkend waarna zeaangehouden konden worden.

De verdachten zijn een 20-jarige man en een 16-jarige jongen uitDoorwerth, een meisje van 17 uit Arnhem is als derde verdachte aangehouden. Depolitie onderzoekt wat hun rol precies is geweest.

(2015206783)

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bennekom | 112 alarmeringen Bennekom | Goedkoop Tanken in Bennekom | Supermarkten in Bennekom | Weerbericht Bennekom